• Su Sebili Arızaları

    Su Sebillerinde Oluşan Buzlanmalar
     
    Su sebilleri içerisinde ince bir halka şeklinde görülen buzlanmalar normal bir durumdur. Bununla birlikte de soğuk su deposu içerisinde katmanlar halinde buzlanmalar görülebilir. Bu sorunun kaynağında sıcaklık ayarlamalarının doğru yapılmaması ve rezistans sisteminde arızaların olması yatar. Su sebili arka tarafında bulunan sıcaklık ayarı bölümünden sıcaklığı ürün kullanma kılavuzunda belirtildiği gibi yapmaya çalışın. Durum çözülmezse bir teknik servisten yardım istemeniz doğru olacaktır. Özelikle çözülmeyen buzlanmalar daha sonra su sebili içerisindeki parçalara ciddi zararlar verebilmektedir. Rezistans problemlerinde elektrik akımı kontrol edilir, rezistans sistemindeki arızalar giderilir ve gerekli yedek parçalar temin edilerek su sebili tamiri gerçekleştirilebilir.
     
     
    Su Sebilinin Gürültülü Çalışması
     
    Sebiller olağan durumlarda düşük seviyede ses çıkarırlar. Bazı eksiklik ya da arıza durumlarında ise su sebilleri yüksek seviyede ses çıkararak gürültü yapabilirler. Bu sesler arasında doğru yerleşim yapılmadığından kaynaklanan tıkırtı sesleri ile soğutucu maddenin akışı, çevrim yapılması ve genleşme sonucu oluşan sesler normaldir. Bununla birlikte özellikle motor kısmından gelen ve tıkırtı benzeri olmayan sesler tamir gerektirebilir. Gürültülü çalışma ile ilgili problemler genellikle motor iç aksamında oluşan problemler, tahliye kanallarında oluşmuş tıkanıklıklar ve su kazanlarından kaynaklanır. Teknik servis tarafından yapılacak olan inceleme ile birlikte gerekli önlemler alınarak gürültü kaynaklı su sebili tamiri yapılabilir.
     
     
    Kompresörün Sık Sık Çalışması ve Sebilin Titreşim Yapması
     
    Kompresör genellikle oda sıcaklığının optimum değerlerde olmamasından kaynaklanır. Su sebilinin sağlıklı bir biçimde çalışabilmesi için oda sıcaklığını normal düzeylere getirmeniz gerekir. Sıcaklığın olması gerekenden yüksek olduğu durumlarda kompresör sürekli olarak çalışır ve durur. Aynı zamanda zamanla titreşimle ilgili sorunlar da çıkarabilir. Bununla birlikte sebilin iç mekanizması içerisinde görülebilecek olan bir aksaklık kompresör sorunlarına neden olabilir. Teknik servis tarafından su sebili bakımı titiz bir biçimde yapıldığında kompresörden kaynaklanan sürekli çalışma sorunları da ortadan kaldırılmış olur. Bununla birlikte su sebilinin yanlış yerleşimi ile doğan titreşimler de su sebilinin yerleşiminde yapılabilecek küçük değişimlerle ortadan kaldırılabilir.
     
     
    Su Sebilinde Oluşabilecek Fiziksel Sorunlar
     
    Su sebilleri dikkatli bir biçimde kullanıldığında kolaylıkla zarar görmez. Bununla beraber sık kullanılan parçalar zamanla zarar görebilir. Bu parçalar arasında musluklar, damlalık, pompa, damacana aparatları, aydınlatmalar, soğuk ve sıcak su butonları ile paneldir. Bu parçalarda oluşan sorunlarda genellikle tamir yerine değişim yoluna gidilir. Bu parçalar su sebilleri için kritik olduğundan genellikle tamir sonrasında aynı problemleri tekrarlar. Bu nedenle de bu parçalarda oluşan fiziksel zararlarda teknik servisler ile iletişime geçerek orijinal yedek parça temin etmeye çalışın. Teknik servis tarafından yapılacak olan montaj sonrasında su sebilinizi sorunsuz bir biçimde kullanmaya devam edebilirsiniz.